Leksjoner i løgn Persian-Lessons-4.jpg Leksjoner i løgn Persian-Lessons-2.jpg Leksjoner i løgn Persian-Lessons-3.jpg Leksjoner i løgn Persian-Lessons-5.jpg Persian-Lessons-3.jpg

Leksjoner i løgn

  • Drama
  • 15 år
  • 2 t. 9 min.
Laster programmet..
Drama fra andre vedenskrig
Originaltittel: Persian Lessons
Regi: Vadim Perelman
Skuespillere: Lars Eidinger, Jonas Nay, Leonie Benesch |
Nasjonalitet: Tyskland / Russland
Originalspråk: fransk/tysk
Aldersgrense: 15 år
Begrunnelse: Filmen har en gjennomgående mørk stemning. Den inneholder nærgående skildringer av et drap, drapsoffer og henrettelser. Filmen får derfor 15 års aldersgrense.
Premiere: 2021.08.32

Et ukonvensjonelt vennskap vokser frem, mellom lederen av en konsentrasjonsleir, Klaus, og den unge belgiske jøden Gilles. For å unngå å bli skutt lyver Gilles i desperasjon om at han er perser og forplikter seg til å lære Klaus et språk som han bare later som han kjenner.

Gilles blir arrestert av SS sammen med andre jøder og sendt til en tysk konsentrasjonsleir. Han unngår henrettelse ved å sverge til vaktene at han ikke er jødisk, men persisk. Han blir vervet for å lære farsi til sjefen for leiren. De to mennene utvikler et vennskap, som forårsaker sinne og sjalusi fra de andre fangenen og leierens SS-vakter. Gilles forstår at han ikke vil være i stand til å holde på hemmeligheten sin særlig lenge.