Mordene i Kongo

Mordene i Kongo

  • 15 år
  • 2 t. 8 min.
MiKongo_A4_main_skjerm.jpg
Laster programmet..
I 2009 ble Joshua French og Tjostolv Moland fengslet og tatt til fange i jungelen i Kongo og beskyldt for å ha drept sjåføren, Abedi Kasongo. Journalist Linn K. Yttervik og fotograf Kristian Helgesen dekket saken for VG og tilbragte over tre måneder i Kongo. Bli med Yttervik og Helgesen på en reise tilbake til Kisangani – til deres møte med Moland og French i fengslet. Se de upubliserte bildene og hør hvordan de jobbet for å dekke den unike saken før vår førpremiere på filmen, torsdag 25. oktober i Kimen sal 1.
Regi: Marius Holst
Skuespillere: Aksel Hennie, Tobias Santelmann
Nasjonalitet: Norge
Språk: norsk
Aldersgrense: 15 år
Begrunnelse: Enkelte blodige drapsskildringer gjør at denne filmen får 15-årsgrense.
Premiere: 26. oktober

Våren 2009 krysser de to nordmennene Joshua French og Tjostolv Moland grensen til Øst-Kongo. Få dager seinere spres nyheten om at deres innleide sjåfør er funnet drept. Etter flere netter på flukt i den mektige kongolesiske jungelen, pågripes de to og dømmes til døden.

Når Tjostolv Moland etter fire lange år i fengsel blir funnet død på cella, mistenkes Joshua French for drapet på sin beste venn. I møte med den nedbrutte Joshua French tar filmen oss med på en reise tilbake til en gåte som har vært gjenstand for alle slags spekulasjoner. Kjent som 'Kongosaken' utvikler de skjebnesvangre hendelsene i Kongos jungel seg til en politisk og diplomatisk betent symbolsak som lenge synes uløselig.