Selvportrett_5.tif Selvportrett_9.tif Selvportrett_4.tif Selvportrett_8.tif Selvportrett_6.tif Selvportrett_12.tif Selvportrett_7.png Selvportrett_11.tif Selvportrett_2.tif Selvportrett_1.tif Selvportrett_10.png Selvportrett_13.tif Susanne 5.tif IMG_katja.jpg 1E83560F5DA466459C69497BC11BD60D.jpeg image.png Selvportrett2.tiff

Selvportrett

  • Dokumentar
  • 12 år
  • 1 t. 18 min.
Selvportrett
Laster programmet..
Et portrett av en kunstner og av en dødelig sykdom, regissert av Margreth Olin, Katja Høgset og Espen Wallin
Originaltittel: Selvportrettet
Regi: Margreth Olin, Katja Høgset, Espen Wallin
Skuespillere: Med: Lene Marie Fossen, Morten Krogvold, Torill Fossen, Geir Fossen
Originalspråk: norsk
Aldersgrense: 12 år
Begrunnelse: Denne filmen har partier med mørk stemning. Den beskriver et alvorlig . sykdomsforløp og har en tematikk som kan virke forstyrrende på barn. Filmen får derfor 12-årsgrense.
Premiere: 17. januar

Filmen er et portrett av en kunstner og et portrett av en dødelig sykdom. Lene Marie Fossen ble de siste årene kjent som en fotograf i verdensklasse som lider av alvorlig anoreksi. Hun har hatt et unikt prosjekt, nemlig å avkle sykdommen, vise den frem i all sin skrekk. Eksponere skammen, konfrontere sykdommen, bryte dens regler for å overleve. Fotokunsten hennes er naken og ærlig.

Gjennom Lene Maries egne bilder vil vi få en unik tilgang til hvordan det er å leve med sykdommen. Bildene hennes er en viktig del av filmen, de er på vei ut i verden, kjente gallerier ønsker å stille dem ut. Lene Marie har alltid hatt en indre glød som hun skaper fra, uansett motgang. Det siste året endret dette seg.

22. oktober i år døde Lene Marie av anoreksi. Hun rakk å se filmen ferdig. Sammen med foreldrene bestemte hun at filmen skulle lanseres etter planen, det var viktig for Lene Marie at hennes historie kunne bety noe for andre.

SELVPORTRETT er en film om kunstens og overlevelsens kraft, men den reiser også viktige spørsmål om hvilken behandling en som lider av alvorlig anoreksi trenger. Publikum får møte en usedvanlig jente i en rå og poetisk film.