The Peanut Butter Falcon poster

The Peanut Butter Falcon

  • Komedie / Drama
  • 9 år
  • 1 t. 37 min.
The Peanut Butter Falcon
Laster programmet..
En hjertevarm film om et usannsynlig vennskap. En moderne fortolkning av historien om Huckleberry Finn med Shia LeBeouf og Dakota Johnson i hovedrollene.
Originaltittel: The Peanut Butter Falcon
Regi: Tyler Nilson
Skuespillere: Shia LeBeouf, Zack Gottsagen, Dakota Johnson, Bruce Dern
Nasjonalitet: USA
Originalspråk: engelsk
Aldersgrense: 9 år
Begrunnelse: Filmen inneholder kortvarige og lite nærgående voldsinnslag, samt enkelte scener med faretruende situasjoner. Den får derfor aldersgrense 9 år.
Premiere: 5. juni

«Så søt! Filmer som denne, lages ikke lenger. Ja bortsett fra denne da.» - VG, terningkast 5

«Treffer hjerterota med full kraft og sprer varme og glede når man trenger det som mest.» - NRK Filmpolitiet, terningkast 5

«Ta med deg de du er glad i på kino. Venner, kjærester, foreldre, søsken – hele slekta! The Peanut Butter Falcon varmer og skaper godhet i hvert eneste hjerte.» - Kinomagasinet, terningkast 5

«En feelgood-fabel av de sjeldne!» - Cinema, terningkast 5

«En nydelig film om håp, drømmer og vennskap. Samtidig sier den noe viktig om hvordan vi tar vare på de svakeste blant oss.» - Stavanger Aftenblad, terningkast 5

«Dette er den filmatiske lykkepillen du trenger nå.» - NRK Filmpolitiet, terningkast 5

Komediedramaet "Peanut Butter Falcon" er historien om 22-årige Zak, som har downs syndrom, men som samtidig drømmer om å bli en profesjonell wrestler. Og er villig til å følge drømmen uansett odds.

Da ingen har tro på ham velger Zak å rømme hjemmefra for å forfølge drømmen sin. Ved en tilfeldighet treffer han Tyler (Shia LaBeouf), en småkriminell, bitter og sint fyr på flukt fra politiet. Tyler blir Zaks usannsynlige trener og allierte – og den eneste som ser Zak for mer enn handikappet sitt. Sammen prøver de å oppfylle Zaks drømmer.

"Peanut Butter Falcon" er en moderne fortolkning av historien om Huckleberry Finn, som rømte for å jakte drømmen som skuespiller. På rollelisten er store navn som Shia LeBeouf, Dakota Johnson og Bruce Dern.

En hjertevarm film om vennskap og tillit – og om ikke å undervurdere andres kapabilitet eller drømmer.