Edie

Edie

  • Drama
  • 6 år
  • 1 t. 42 min.
Edie
Laster programmet..
Det er aldri for sent å finne tilbake til seg selv.
Originaltittel: Edie
Regi: Simon Hunter
Skuespillere: Sheila Hancock, Kevin Guthrie, Paul Brannigan
Nasjonalitet: England
Originalspråk: engelsk
Aldersgrense: 6 år
Begrunnelse: Enkelte dramatiske scener gjør at filmen får aldersgrense 6 år.
Premiere: 27. september

★★★★★ ”Enestående” 
- The Hollywood News

★★★★★ ”Hjertevarm” 
- Metro UK

★★★★★ ”Inspirerende” 
- Cinevue

Når hennes pleietrengende ektemann dør, bestemmer Edie seg for at det nå er hennes tid. Hun legger sitt gamle liv bak seg, nekter å etterkomme datterens ønske om å flytte inn på aldershjemmet, pakker derimot ryggsekken og drar ut på det ultimate eventyret: å nå toppen av det mektige fjellet, Mount Suilven i Skottland. På veien møter hun den unge Jonny, som ser sitt snitt til å utnytte en godtroende gammel dame og tilbyr seg å være henne lokale guide for det han ser som lettjente penger. Men, som gamle damer flest, er heller ikke Edie tapt bak en vogn.

Sheila Hancock stråler i hovedrollen, med sin overbevisende kombinasjon av nervøs usikkerhet og besluttsomt pågangsmot. Sammen med det vakre landskapet på det skotske høylandet, har Edie blitt en sjarmerende og betagende film som viser at det aldri er for sent å legge ut på sin livs tur.

Edie er en herlig og livsbejaende film om å stoppe opp og nyte og utnytte den begrensede tiden vi har i live. Fantastiske bilder, sterke rollefigurer og en hjertevarm historie danner rammene for en fjellvandring som ikke bare er en del av filmen, men som faktisk gjorde hovedrolleinnehaver Sheila Hancock til den eldste personen som har besteget Mount Suilven – i virkeligheten.