Det siste kuppet plakat

Det siste kuppet

  • Drama
  • Tillatt for alle
  • 1 t. 34 min.
Det siste kuppet
Laster programmet..
"En varmhjertet sjarmbombe" Hollywood Reporter. Terningkast 6 av Cinema, 5 av FilmPolitiet og Stavanger Aftenblad!!
Originaltittel: Tuntematon mestari
Regi: Klaus Härö
Skuespillere: Heikki Nousiainen, Amos Brotherus, Pirjo Lonka
Nasjonalitet: Finland
Originalspråk: engelsk/finsk/svensk
Aldersgrense: Tillatt for alle
Begrunnelse: Denne filmen inneholder ingen scener som antas å virke skadelig på de yngste, og den blir derfor tillatt for alle.
Premiere: 26. juli

Olavi, en aldrende kunsthandler som nærmer seg pensjonsalderen, har alltid satt kunsten og forretningene foran alt annet. Selv familien måtte vike. På en kunstauksjon blir han oppmerksom et usignert bilde, som han mener kan være verd en masse penger. Spørsmålet er om han kan gjøre et siste kupp, og pensjonere seg med suksess?

"Løp og se, store og små, dette er filmkunst på sitt beste!" Bladet Cinema (6)
----
"Sammen med Tuomo Hutris foto og Matti Byes stemningsfulle originalmusikk blir dermed «Det siste kuppet» en vakker film som er vel verdt et kinobesøk." FilmPolitiet (5)
----
"Rørende og intens kunstperle.
Om du liker å sitte ytterst på stolen i sitrende spenning på kino, skal du se denne finske filmperlen om en aldrende kunsthandlers siste kunstinvestering.
Gode skuespillere skaper et troverdig og ektefølt vennskap på lerretet på tvers av generasjoner, og gjør «Det siste kuppet» til en rørende filmopplevelse.
Hvem skulle tro at en liten film om en aldrende, støvete kunsthandler i et falmet kjellerlokale i Helsinki skulle gå påkostede thrillere i næringen? «Det siste kuppet» skaper en spenning så sitrende at det nesten ikke er til holde ut. Fordi den lykkes så godt i å få oss til å føle hvor mye som står på spill for en gammel mann. Og hans nærmeste familie." Stavanger Aftenblad (5)
----
"..både god, rørende og til og med spennende. Det siste kuppet er til glede både for cineastene og det mer tilfeldige publikummet." Dagens Næringsliv
----
"..en flott film med dugelig manus og ypperlig spill." FilmMagasinet
----
"De beste investeringene i livet handler sjelden om penger, men det hender penger hjelper en god del." DN
----
"Prisvinneren Klaus Härö serverer et lavmælt og hverdagslig stykke «feel good»-drama." Dagsavisen
----
Klaus Härö's filmer har vunnet mer enn 60 priser på filmfestivaler over hele verden, deriblant Krystallbjørnen på Berlin Internasjonale Filmfestival, og den ettertraktede Ingmar Bergman-prisen, som Ingmar Bergman selv valgte vinneren av.
Härö har regissert fem spillefilmer; Elina (2003), Mother of Mine (2005), The New Man (2007), Letters to Father Jacob (2009) og The Fencer (2015). Fire av disse har blitt valgt til å representere Finland i kategorien Beste Utenlandske Film ved Oscarutdelingen. The Fencer ble også nominert til Golden Globes i 2016.